Afslanken, Eiwitten

4 beste afval shakes en maaltijdvervangers

afval shake

Het drinken van shakes kan ons helpen af te vallen. Het is alleen wel belangrijk dat je genoeg informatie hebt over de shakes en ze op de juiste manier nuttigt. Welke afval shakes zijn er? Zijn deze afval shakes wel gezond voor je? Op welke momenten van de dag moet je deze shakes nuttigen en hoe snel val je af? Welke afval shakes zijn het beste? We proberen enkele vragen over afval shakes en maaltijdvervangers hier te beantwoorden.

Wat zijn afval shakes?

Er zijn verschillende soorten shakes. Zo zijn er eiwitshakes, groente shakes en dieet shakes. De eiwitshakes worden veel gebruikt door sporters. Deze shakes bevatten veel eiwitten. Eiwitten zijn goede voedingsstoffen en zorgen ervoor dat je spierweefsel toeneemt en dat je meer kracht hebt om te sporten. Dit is dan ook de reden dat veel sporters eiwit shakes gebruiken. Afval shakes worden natuurlijk gebruikt om af te vallen. Een shake of maaltijdvervangende reep vervangt je reguliere maaltijd. Je eet dus geen ontbijt, lunch en avondeten meer maar alleen shakes en maaltijdvervangende repen. 

Waarom helpen afval shakes met afvallen?

Deze afval shakes helpen met afslanken omdat er minder calorieën in de shakes en maaltijdvervangers zitten dan in een reguliere maaltijd. Bij een dag leven op maaltijdvervangers en shakes kun je denken aan de volgende voedingswaarden:

  • Minimaal 75 gram eiwit per dag
  • Minimaal 10 gram vezels per dag
  • Minimaal 30 koolhydraten per dag
  • Vitamines en mineralen

In de beste afval shakes zitten dus weinig vetten, maar veel voedingsstoffen. Hierdoor val je af. Het fijne is dat je zelf kunt bepalen hoeveel maaltijden je vervangt. Begin bijvoorbeeld met het ontbijt. Houd je dit vol en merk je verschil? Dan kun je verder gaan naar twee maaltijden. 

Welke afval shakes zijn het beste?

Welke afval shakes het beste zijn heeft alles te maken met je eigen voorkeuren en de hoeveelheid calorieën je kwijt wilt raken. Maar er zit natuurlijk verschil in shakes. Wij hebben de vier beste afval shakes op een rijtje gezet om het makkelijker te maken om te kiezen:

  1. Gezonder afvallen zet de shakes van Dieet Pro op plek 1. Deze shakes zijn vrij van toegevoegde suikers en bevatten alleen de hoognodige eiwitten. Er zitten ongeveer 79 kilocalorieën in één shake. 
  2. Shakes van Body en Fit (Smart Protein). Ook deze shakes bevatten weinig calorieën (90). Daarnaast zitten er 21 eiwitten in en een gemiddeld aantal aan proteïne. Het voordeel van de Body en Fit shakes is dat ze erg goedkoop zijn en van goede kwaliteit zijn. Eén shake kost slecht € 0,75 cent. 
  3. Body Supplies. De ‘Afslank shake’ is de speciale shake van Body Supplies die geschikt is om te gebruiken als dieet. Deze shake bevat minder calorieën dan de Body & Fit shakes. Daarnaast zit hier 1 gram Glucomannan in. Dit zorgt ervoor dat je een vol gevoel krijgt.
  4. Atkins. De shakes van Atkins zijn duurder dan die van Body & Fit. Deze shakes hebben vooral veel eiwitten en een klein aantal koolhydraten. 

Wanneer kun je het beste een afval shake drinken?

Afval shakes zijn shakes die reguliere maaltijden vervangen. Dit betekent dat ook dat je deze shakes nuttigt op het moment dat je normaal ook eet. Neem een ontbijtshake dus wanneer je normaal ontbijt, en neem de lunch shake rond een uur of 13. Dan vervang je de reguliere maaltijden echt door de afval shakes en zal je snel en eenvoudig gewicht verliezen. 

Lees ook:
Waarom lukt afvallen niet?
Afvallen zonder gedoe