Afslanken

Afvallen met sportvoeding

Sportvoeding afvallen

Wat is sportvoeding?

Sportvoeding is de voeding die je nuttigt als sporter. Veel sporters weten niet precies of ze een eiwitshake moeten nemen en zo ja, wat er dan in deze shake mag zitten. Daarnaast worstelen sporters met de vraag of een sportdrank van toegevoegde waarde is. En hoe zit dit bij afvallen? Kan dit met bepaalde sportdrankjes en eiwitshakes of neemt het aantal calorieën dat je nuttigt dan alleen maar toe? 

Kun je afvallen met sportvoeding?

Het antwoord is ja, maar wel als toevoeging. En de sportsupplementen werken voor iedereen anders. Ze kennen bijvoorbeeld ook negatieve gevolgen. Dus bekijk bij jezelf of afvallen op de reguliere manier niet lukt en probeer dan een supplement dat bij je past. Door gebruik te maken van de juiste combinaties van sportvoeding zit je eerder vol en verlies je gewicht. We lichten enkele soorten sportvoeding voor je uit die helpen bij het afvallen. 

Afvallen voeding

Soorten sportvoeding voor afvallen

  • Stack 2: fatburner

De Stack 2 capsules zijn speciaal gemaakt om af te vallen. Deze capsules helpen je op een aantal manieren:

  • Verminderde eetlust;
  • Verhoging van vetverbranding;
  • Verhoging van stofwisseling;
  • Meer energie;
  • Minder calorieën consumeren.

Deze capsules zorgen er dus hoofdzakelijk voor dat je veel minder zin hebt in eten, waardoor je automatisch ook minder eet. Daarnaast zorgt het weer wel voor veel energie. Je bent dus niet versuft of moe door het weinige eten. Deze capsules zijn wel bedoeld voor mensen die willen afvallen maar tegelijkertijd ook sporten. Sport jij regelmatig? Dan zijn deze fatburners een goede toevoeging om op eenvoudige wijze meer gewicht te verliezen. 

  • Proteïne shakes

Wanneer je wilt afvallen met sportvoeding kun je ten tweede gebruik maken van proteïne shakes. Het belangrijkste effect van een proteïne shakes is een gevoel van verzadiging. Net als bij de fatburner Stack 2 krijg je eerder het gevoel dat je vol zit. Daarnaast zorgt proteïne voor veel energie. Wanneer we een maaltijd met proteïne nuttigen, wordt één derde van de calorieën omgezet in energie. Energie zorgt ervoor dat we meer kunnen sporten wat ook gewichtsverlies weer stimuleert.

  • Carnitine

Carnitine transporteert vetzuren naar mitochondriën. Deze mitochondriën zijn eigenlijk de energie fabrikanten in ons lichaam. Oftewel: carnitine zorgt ervoor dat vetten omgezet worden in energie. Door deze transportatie vindt de vetverbranding eerder plaats. 

  • Groene thee

Veel mensen hebben positieve ervaringen met het drinken van goede thee. Het zou een positief effect hebben op de gewichtsvermindering. Uit onderzoek is gebleken dat groene thee de stofwisseling stimuleert. Hierdoor worden de vetten eerder verbrand. Daarnaast zorgt groene thee voor een verminderde eetlust.

Wanneer niet afvallen met sportsupplementen?

Veel sportsupplementen zeggen dat ze een positief effect hebben op gewichtsvermindering. Dit is ook zo, maar dit is lang niet altijd bewezen. Wees je dus ook bewust van de negatieve effecten en maak voor jezelf een afweging tussen de toevoeging van sportvoeding aan je dieet of niet. 

Bron: House of Nutrition & Snel afvallen