Afslanken

Afvallen met welke sport?

De vakantiekilootjes komen er weer aan. Drie keer per week BBQ’en, in het zonnetje liggen en natuurlijk tientallen ijsjes eten. De zomer is vaak niet het juiste moment om af te vallen, maar je kunt je wel alvast voorbereiden. .Wil jij na de zomer de overtollige kilootjes eraf sporten? Dan geven wij je graag aan handleiding met welke sporten je dit het beste kunt doen. Succes en geniet eerst nog maar lekker van de vakantie voordat je begint met afvallen!

  • Hardlopen

Hardlopen is een goede manier om af te vallen. Deze conditietraining zorgt ervoor dat je veel calorieën verbrandt. Om je een voorbeeld te geven: je verbrand bij een snelheid van 10 kilometer per uur 770 calorieën per uur. Misschien doe je dit al maar heb je het gevoel dat het niet werkt? Dit kan een aantal oorzaken hebben. De loopband op de sportschool geeft niet altijd het juiste aantal calorieën aan. Daarnaast kan het zijn dat je na het hardlopen gedurende de dag helemaal niet meer beweegt. Normaalgesproken is dit misschien wel het geval. Maar omdat je al hardgelopen hebt, heb je geen zin meer om veel stappen te zetten. 

Hoe moet je hardlopen om af te vallen?

Ten eerste is het belangrijk dat je regelmatig beweegt. Wil je afvallen? Ga dan niet één keer een rondje lopen maar elke dag. De ene dag kun je rustig aan doen en de andere dag kun je gaan voor een intensieve training. Daarnaast is het belangrijk dat je nadenkt over je voedingspatroon. Neem bijvoorbeeld geen snacks mee tijdens je hardlooprondje en ontbijt niet te zwaar. 

Hardlopen

  • Zwemmen

Met zwemmen train je al je spieren. Daarnaast krijgt je lichaam weinig weerstand. Hierdoor verbrandt je veel calorieën zonder dat je het zelf door hebt. Ga rustig baantjes zwemmen op jouw niveau en je zult zien dat je veel meer aan kunt dan je denkt. Zwemmen helpt je niet alleen om af te vallen, het vermindert daarnaast ook de kans op ziektes. Wanneer je regelmatig zwemt, krijg je een sterker hart en sterkere longen. 

Hoe moet je zwemmen om af te vallen?

Zwemmen traint je spieren en zorgt op lange termijn ook voor een beter figuur. Je kunt verschillende zwemslagen trainen. Hierdoor laat je alle spieren werken en verbrand je meer calorieën. De zwemslagen die je kunt trainen zijn: borstcrawl, schoolslag en rugslag. 

  • Fietsen

Fietsen is ook een gezonde en eenvoudige manier om af te vallen. Je beweegt veel en bent lekker buiten in de natuur. Daarnaast kun je fietsen op tientallen manieren doen. Denk aan mountainbiken, een tocht fietsen met je racefiets of een lange, rustige fietstocht met je partner. Voorbeeld: als je 15 km per uur fietst, verbrand je 246 calorieën per uur. 

Wielrennen

Hoe moet ik fietsen om af te vallen?

Je hoeft niet per se snel te fietsen om af te vallen. Wanneer je snel fietst, is er namelijk een grote kans dat je dit minder lang volhoudt. Hierdoor verbrandt je ook minder vet. Wanneer je aan conditie wilt werken, is het slim om snel te fietsen maar bij afvallen is dit dus niet nodig. Ga voor een tempo dat je vol kunt houden. Daarnaast is het belangrijk je fietstocht te combineren met goede voeding. Lees hier welke voeding je voor wielrenners hebt.