Afslanken, Gezondheid

Op 8 manieren afvallen zonder dieet

8 manieren om af te vallen zonder dieet

Wanneer je dit artikel leest, heb je misschien al verschillende pogingen geprobeerd om af te vallen. Je hebt wellicht al tientallen diëten gedaan, maar bent elke keer weer in hetzelfde patroon teruggevallen. Je aan een dieet houden is moeilijk, dat zal niemand ontkennen. Toch hoef je niet per se een dieet te volgen om af te kunnen vallen. Het aanpassen van je voeding hoort natuurlijk bij afvallen, maar dit kan ook op andere manieren dan het volgen van een dieet. Geen zin om weken te leven op water, crackers en spinazie? We geven je graag afval tips over hoe je kunt afvallen zonder dieet.

Afval tip 1: Elke dag bewegen

Wanneer je graag slanker wilt zijn, hoort een beetje beweging erbij. Sluit je aan bij een sportgroep. Er zijn vaak genoeg groepen mensen te vinden die ook als doel hebben om af te vallen. Een maatje hebben is altijd fijn want het stimuleert jou om door te gaan. Je kunt deze groepen vaak online vinden of het navragen bij een sportschool in de buurt. Vind je sporten nou echt helemaal niks? Bedenk dan wat alternatieven. Ga bijvoorbeeld extra traplopen in huis, koop een springtouw, doe elke avond wat oefeningen voordat je naar bed gaat. Je kunt vaak genoeg lijstjes online vinden met eenvoudige sportoefeningen die jou toch helpen die 30 minuten beweging per dag te krijgen. 

Afval tip 2: Genoeg nachtrust

Goed slapen is ook heel belangrijk en de tweede van de afval tips . Er zijn een aantal onderzoeken die zelfs beweren dat goed slapen ervoor zorgt dat je minder zin hebt in snacks. Hoe komt dit? Als je weinig slaapt heb je vaak meer last van stress. Daarnaast heb je moeite om verleidingen te weerstaan en heb je weinig energie. De kans dat je dan grijpt naar een reep chocola of zak chips is groter. Dus.. wees verstandig en pak die 8 uur slaap. Heb je moeite met slapen? Lerenslapen helpt jou weer een goed slaapritme te krijgen. 

Afval tip 3: Langzaam eten

Het is belangrijk om hetgeen wat je eet rustig te nuttigen. Geniet dus van je maaltijd en schuif niet alles naar binnen. Waarom moet je langzaam eten? Je lichaam heeft pas na 20 minuten door dat je vol zit en verzadigd bent. Wanneer je binnen die 20 minuten nog heel veel gaat eten, heb je dus meer op dan je lichaam aan kan. 

Afval tip 4: Eet alleen bij honger

Je bent vaak geneigd om een snack te eten of een broodje wanneer je daar zin in hebt. Eet echter alleen wanneer je lichaam echt behoefte heeft aan eten en je dus honger hebt. Wanneer je op regelmatige tijden eet, zal je zien dat je lichaam daaraan gewend raakt. Zo zal je alleen nog merken dat je honger krijgt wanneer het tijd is om te lunchen of om avond te eten. Probeer je lichaam aan jouw eettijden te laten wennen en je zult zien dat je alleen op die momenten nog zin krijgt in iets te eten. 

Afval tip 5: Let op je drankjes

Je kunt afvallen zonder dieet, maar opletten op je eten kan geen kwaad voor je gezondheid. Behalve eten, is drinken ook belangrijk. Haal de cola en sinas flessen uit huis en koop ze niet meer. In plaats van frisdrank is water drinken natuurlijk veel beter. Daarbij komt ook dat hele koude drankjes zorgen voor een lagere lichaamstemperatuur. Je lichaam moet dan harder werken en verbrandt ook meer calorieën. Plaats je flesje water in de vriezer of stop er wat ijsklontjes in. Een ijskoud drankje zorgt dus voor een betere vetverbranding. Tot slot is groene thee ook heel goed voor je.  

Afval tip 6: Geen snacks in huis

Een hele belangrijke afval tip is natuurlijk om geen ongezonde snacks meer in huis te halen. Je kunt ook hele lekkere gezonde snacks halen. Denk aan snoeptomaatjes, komkommer, paprika en nog veel meer. Zoek lekkere, gezonde of duurzame recepten op en maak voor jezelf uitgebreide, maar gezonde lunches. Er zijn online honderde recepten te vinden van hele lekkere gezonde ontbijtjes en diners!

Afval tip 7: Gezond en bewust eten


Niet meer diëten, betekent nog wel bewust zijn van wat je eet en misschien bepaalde eetgewoontes aanpassen. Je kunt het bijvoorbeeld eens bekijken per eetmoment. Verander een paar weken je ontbijt. Daarbij kun je rekening houden met complexe koolhydraten. Dit zijn gezonde koolhydraten die slomer  worden opgenomen in het lichaam. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld groene groenten, volkoren rijst, noten en zaden en nog veel meer. Bekijk ook eens de hele lijst van gezonde koolhydraten. 

Afval tip 8: Tussendoortjes zelf maken

 

De laatste tip voor het afvallen zonder dieet is om zelf tussendoortjes te gaan maken. Koop ze niet meer kant en klaar in de supermarkt. Er zitten dan vaak veel meer vetten of andere dingen in dan wanneer je zelf aan de slag gaat. Maak een receptenboekje en schrijf alle gezonde receptjes op die jou lekker lijken. Zo word jij zelf nog een echte foodie!

Zonder dat je echt een dieet hebt gevolgd, zal je zien dat je veel bewuster omgaat met je bewegings- en eetpatroon. Beloon jezelf af en toe ook, bijvoorbeeld met een sauna of wellness. Heb je nog andere ideeën over hoe je kunt afvallen zonder dieet?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *