Afslanken

Afval tips: afvallen zonder te sporten

afvallen zonder sporten

Wil jij graag afvallen maar vind je sporten echt niet leuk? Gelukkig zijn er ook tientallen andere manieren waarop jij die kilo’s kwijt kunt raken. Zo kun je anders eten en toch beweging krijgen door een paar eenvoudige aanpassingen in je dagelijkse routine. In deze blog vertellen we hoe jij succesvol kunt afvallen zonder te sporten. 

Afvallen zonder sporten

Kan dit? Afvallen zonder te sporten? Het antwoord is ja. Je bent alleen langer bezig dan mensen die wel intensief sporten. Mensen die namelijk vaak in de sportschool te vinden zijn en tegelijkertijd hun voedingsschema aanpassen profiteren hier meer van dan mensen die minder letten op hun beweging. 

Afval tips anders drinken

We vergeten soms hoeveel calorieën er in drankjes zitten. Misschien vind je het wel heerlijk om vaak koffie te drinken en drink je de koffie het liefste met een klontje suiker en een beetje melk. Het kan ook zijn dat er tientallen vruchtensappen in jouw koelkast staan en je niet doorhebt hoeveel suikers je binnen krijgt. Wat is belangrijk wanneer je af wilt vallen wat betreft drank?

  • Drink veel water

Misschien ben jij wel een water drinker en heb je het liefste de hele dag een gevuld flesje water naast je staan. Dat is een goede eigenschap. Andere mensen houden meer van sappen en vinden het lastig om alleen van water te leven. Het kan ook zijn dat je een gevoel van honger krijgt en dan gelijk iets wilt eten. Wanneer je echter een glas water drinkt kan dit hongergevoel ook al een stuk minder zijn. Het is slim om van tevoren een grote karaf met water te vullen waar bijvoorbeeld 1,5 liter water in kan. Je weet dan dat je sowieso de inhoud op moet hebben aan het einde van je werkdag. 

  • Groene thee 

Groene thee is volgens vele onderzoeken een goede vervanging van vruchtensappen. Het helpt je bij het houden van een gezond gewicht. Daarnaast zorgt groene thee ervoor dat je bloedsuikerspiegel wordt verlaagd. Hierdoor kan deze thee een positief effect hebben bij mensen met bijvoorbeeld diabetes en obesitas. 

Afval tips anders eten

Behalve drank is het natuurlijk goed om je voedingspatroon aan te passen wanneer je wilt afvallen. Veel mensen hebben het idee dat ze minder moeten eten, maar het is een kwestie van het aanpassen van je dagelijkse routine wat betreft eten.

  • Ontbijt

Het ontbijt kun je natuurlijk gezonder maken. In een gezond ontbijt moeten eigenlijk veel voedingsstoffen zitten. Een aantal gezonde ontbijtjes waar je aan kunt denken zijn: havermout, fruit en volkoren boterhammen. Vooral havermout is handig om te eten wanneer het jouw doel is om af te vallen. Havermout verlaagt namelijk de cholesterol en de maag houdt het langer vol. Door havermout te eten merk je dus pas later hoeveel honger je hebt. Eet je liever biologisch? Er zijn ook tientallen duurzame recepten online te vinden. 

Afval tips meer bewegen

Je wilt niet sporten, toch is beweging belangrijk. Daarom kun je ook kijken of je jouw dagelijkse routine op een bepaalde manier aan kunt passen. Pak bijvoorbeeld ook voor lange stukken met de auto de fiets. Daarnaast is het ook handig om de trap te nemen in plaats van de lift. Tot slot kun je ook een rondje lopen tijdens je lunchpauze of na het avondeten. Zo beweeg je wel, maar hoef je niet naar de sportschool.