Eiwitten

Wanneer je herstellende bent van een operatie of ziekte of je lichaam het nodig heeft meer spieren op te bouwen, zijn supplementen met eiwitten een goede toevoeging. Een eiwit bestaat uit meer dan twintig verschillende aminozuren. Negen hiervan kunnen niet door het lichaam zelf aangemaakt worden, en moeten dus uit het eten gehaald worden. Aminozuren zijn belangrijk voor ons lichaam en bijna de bouwstenen waaruit ons lichaam bestaat.

Whey Concentraat

Dit concentraat bevat maximaal 80% door opzuivering van het eiwitpercentage. Het is wel belangrijk om goed te kijken of het percentage van 80% ook echt in het product zit. In sommige producten wordt dit percentage vermeld, terwijl het in werkelijkheid iets anders is. Nutriplaza verkoopt alleen eiwitten van de beste merken.

Whey Isolaat

Het Whey Isolaat heeft ten opzichte van het Whey Concentraat nog een extra bewerking. Dit zorgt voor een nog hoger eiwitpercentage van 87% of soms zelfs meer. Hierdoor heeft dit product een voordeel ten opzichte van het concentraat op het gebied van afvallen. Het Isolaat is echter ook duurder, dus je moet zelfs de afweging maken wat jouw voorkeur heeft.

Caseïne eiwit

Caseïne is misschien een eiwit waar je nog niet van hebt gehoord. Dit is het dierlijke eiwit dat voorkomt in melk. Het voordeel van dit product is dat je lichaam tot 8 uur lang een stabiele aminozuur spiegel heeft. Deze aminozuur spiegel zorgt voor een goede opbouw en goed herstel van spieren.

Ei eiwit

De ei eiwitten zijn ook goed bruikbaar voor het lichaam. Ze bevatten over het algemeen wel wat vet, maar zijn wel makkelijk verteerbaar. Deze eiwitten zijn vooral erg bruikbaar voor sporters die veel bezig zijn met krachttraining.

 

Hieronder kun je alle producten vinden die binnen de categorie eiwitten vallen. Mochten er vragen zijn over welk product je precies moet aanschaffen, neem dan even contact met ons op.