Eiwitten

Eiwitrijk voedsel: enkele voorbeelden

Eiwitrijk voedsel 1

Als sporter hangt veel van je resultaat en progressie af van het voedsel dat je binnenkrijgt. Eiwitten zijn hier een belangrijk onderdeel van: ze bevorderen je herstel en spiermassa aanzienlijk en zorgen dus voor het gewenste resultaat. Maar wat verstaan we onder eiwitrijk voedsel? We geven enkele voorbeelden!

Eieren

Een van de voedingsmiddelen waarin eiwitten het rijkelijkst aanwezig zijn: eieren. Dit is gelijk ook een van de producten die het meeste naar boven komt als je mensen vraagt naar eiwitrijk voedsel. En terecht, want eieren passen perfect in een goed voedingspatroon.

 

Ei

Kwark

Een andere duidelijke stimulans voor je lichaam is kwark. En dan hebben we het niet over die heerlijke stracciatella of andere lekkere smaak in de supermarkt, maar over de ‘saaiere’ magere variant. Misschien iets minder lekker, maar wel een stuk gezonder.

Een ander significant voordeel is dat kwark weinig calorieën bevat, maar toch wel veel eiwitten. Daarnaast kan je kwark eigenlijk altijd eten; van het wakker worden ’s ochtends tot het slapen gaan ’s avonds.

Kipfilet

Ook kip wordt over het algemeen gezien als ideaal onderdeel van je proteïne maaltijden. Rijst met kipfilet en broccoli is zo’n beetje het credo als het gaat om maaltijden voor kracht- en duursporters.

Maar er is natuurlijk ook nog de kipfilet als broodbeleg, welke ideaal is om eiwitten te laden als het ware. Ook op rijstwafels, crackers en andere tussendoortjes is kipfilet ook altijd een welkome aanvulling.

Vis

Ook vis past perfect in een gezonde levensstijl. Tonijn en zalm komen veel voor in het schema van (top)sporters. Let daarbij wel op: grijp in het vriesvak van de supermarkt niet naar de vissticks of kibbeling, want dan kom je bedrogen uit. Gezondere opties zijn zoals vermeldt tonijn en zalm.

Eiwit in vis

Twijfel je over het eiwitgehalte in de vis? Misschien is het bestellen van proteïne maaltijden dan een optie, waarmee je binnen één klik op de knop en één minuut in de magnetron verzekerd bent van gezonde en de juiste voeding voor je sporten.

Granen

Ook enkele granen kunnen je lichaam voorzien van een mooi aantal eiwitten. Superfood ‘quinoa’ is helemaal ingeburgerd in Nederland, wat naar onze bescheiden mening terecht is. Het bevat in ieder geval een mooi aantal eiwitten.

Ben je opzoek naar meer eiwitten mee te beginnen? Overweeg dan een havermout-ontbijt. Lekker én   gezond, want ook havermout staat bekend als eiwitrijk.