Eiwitten

Tips voor een eiwitrijke lunch

Je hebt het vast en zeker wel al gehoord dat eiwitten goed zijn voor wie gezond wil leven en aan gewichtsbeheersing wil doen. Het is veel beter om voldoende en eiwitrijk te gaan eten, dan jezelf dag na dag uit te hongeren. Niet alleen zul je deze manier van eten langer volhouden, je zult het als een nieuwe manier van eten gaan zien zonder er verder nog bij na te denken. En je lichaam en je energiepeil zullen je dankbaar zijn.

De voordelen van een eiwitrijke lunch

Het toevoegen van voldoende eiwitten aan je maaltijden, zorgt ervoor dat je langer een voldaan gevoel hebt. Tussen de maaltijden door zul je minder snel geneigd zijn om naar die lekkere, maar zo ongezonde en calorierijke snacks, te grijpen. Doordat je minder toegeeft aan ongezonde snacks, zul je al heel snel een verschil merken aan je gewicht en lichaamsomvang. De gezonde, evenwichtige en eiwitrijke maaltijden laten je toe om van maaltijd naar maaltijd te gaan zonder dat vervelende hongergevoel tussendoor.

Een ander voordeel van eiwitten is dat het zorgt voor een betere opbouw en een sneller herstel van jouw spieren. Meer spieren, betekent een hoger calorieverbruik, ook in periodes van rust, en dus ook een afname van gewicht en vetmassa.

Creatief omgaan met eiwitten

Klinkt het bovenstaande je goed, maar vraag je jezelf af hoe je een eiwitrijke lunch kunt maken? Het is helemaal niet moeilijk en eigenlijk gewoon een kwestie van het maken van andere keuzes dan je voorheen deed. Een lunch met ei is eenvoudig, makkelijk en snel klaar te maken en bovendien niet eens duur. Voedingsmiddelen die veel eiwitten bevatten zijn bijvoorbeeld eieren, magere vleessoorten en groene groenten. Als je dit weet, is het heel eenvoudig om een lekker en gezonde lunch op tafel te toveren.

Kies jij ook voor een gezonde en evenwichtige levensstijl door het eten van eiwitrijke maaltijden? Je zult zien dat het in het begin een beetje zoeken is, maar dat alles na verloop van tijd als vanzelf zal gaan. Let er maar eens op dat je in de supermarkt automatisch andere keuzes zult gaan maken. En laat je vooral motiveren door je lichaam die in geen tijd zal veranderen. Begin er vandaag nog aan en werk naar dat lichaam waarvan je altijd dacht dat het voor jou niet haalbaar was.