Eiwitten, Gezondheid

Wat eet een fitness model?

Fitness model voeding

Eten en trainen. Je kunt niet aankomen in spiermassa en fit door het leven gaan wanneer je totaal geen aandacht besteedt aan je voedingspatroon. Eten en trainen is één. Wat je binnenkrijgt, bepaalt je hoeveelheid energie en de hoeveelheid vet die je moet verbranden. Wat voor een dieet is perfect wanneer je veel sport? En wat eet een fitness model? We leggen je graag een paar diëten / recepten voor die jij kunt toepassen in jouw eetpatroon.

Ontbijten voor sporters

Het ontbijt is voor sporters erg belangrijk. Wanneer je een work-out gaat doen later op de dag heeft je lichaam genoeg energie nodig om de work-out ook vol te houden. Wanneer je vervolgens niet of nauwelijks hebt ontbeten, heeft dit een negatief effect op je energielevel. Daarnaast heb je een grotere kans op blessures wanneer je sport zonder dat je hebt ontbeten. Je hebt dan sneller kans op een spierbeschadiging. Ben je van plan om te gaan sporten? Zorg er dus voor dat je goed ontbijt. Wat ontbijten sporters en fitness modellen:

  • Havermout met fruit: In havermout zitten veel mineralen. In een kom met 158 gram havermout zitten daarnaast 26 gram eiwitten. Daarnaast bevat 20 gram havermout 1,5 gram vet. Het fijne aan havermout is dat je het met talloze producten kunt combineren. Je kunt havermoutpap maken met melk (Hier zit natuurlijk ook eiwit in!). Je kunt de havermout ook mengen met fruit zoals bramen, aardbeien of frambozen. Tot slot is het heerlijk om een handje ongezouten noten toe te voegen aan je havermout. Rijk aan voedingsstoffen! Zo heb je een ontbijt dat rijk is aan eiwitten en voedingsstoffen. Hét perfecte ontbijt voor een sporter. 
  • Eieren: Elk mens heeft eiwitten nodig, maar sporters net wat meer dan anderen. Het is daarom belangrijk om eieren te eten of producten met veel eiwitten. Eiwitten zitten bijvoorbeeld in vlees, vis, magere of halfvolle melk, magere kaas, volkoren brood en nog een aantal andere producten. 
  • Griekse yoghurt: In yoghurt zitten veel proteïnen. Dit is daarom perfect voor sporters. Veel proteïne zorgt voor spierherstel. Ook voor de yoghurt geldt dat je het zo leuk kunt maken zoals je zelf wilt. Voeg fruit en noten toe om het voor jezelf lekker te maken en extra voedingsstoffen binnen te krijgen. 

afvallen zonder sporten

–> Voeding voor wielrenners

Lunchen voor sporters

  • Spinazie: IJzer is belangrijk voor sporters. Dit is onderdeel van hemoglobine. Dit transporteert zuurstof in het lichaam. Vooral tijdens je cardio training heb je veel zuurstof nodig. Spinazie is rijk aan ijzer en dus een handige groente om mee te lunchen. Spinazie kun je eten in een salade of in een pasta. Maak dit van tevoren al klaar. De pasta kun je nog opwarmen maar ook koud eten. De salade kun je in bakjes bewaren en meenemen naar je werk. 
  • Wrap / Tortilla: In een wrap of een tortilla kun je ook groenten doen zoals spinazie, tomaat, avocado, komkommer, ei. Daarnaast kun je vis of vlees toevoegen waardoor je nog meer voedingsstoffen binnenkrijgt. Je kunt al jouw favoriete groenten toevoegen. Hierdoor krijg je veel voedingswaarden binnen.

Dineren voor sporters

Ga je voor het eten sporten? Dan is het belangrijk om een licht verteerbare maaltijd te eten. Na het sporten kun je vervolgens een stuk vis of vlees nuttigen. Het is handig wanneer je na je work-out veel groenten binnenkrijgt. Voorbeelden van zo’n post workout maaltijd zijn:

  • Omelet: Een omelet met 2 of 3 eieren, avocado en andere groenten
  • Bonensalade: Kidneybonen met rode ui, fetakaas
  • Vis of kip: Vis of vlees staan garant voor veel voedingsstoffen. Het is dus belangrijk dat je hier genoeg van binnenkrijgt of zorgt voor een goed alternatief zoals maaltijdvervangers. 

Lees ook:
–> Afvallen zonder honger