Gezondheid

Hoe vaak moet je naar de tandarts?

Als je naar de Tandarts Rotterdam gaat, dan zal dat waarschijnlijk voor een tandartscontrole zijn. Bij deze controle zal de tandarts of een mondhygiënist je gebit bekijken en kijken in welke staat het is. De periodieke controle is er om mond- of tandproblemen in een vroeg stadium te ontdekken en te behandelen zodat de problemen niet verergeren. Tijdens de controle kan je tandarts er bijvoorbeeld achter komen dat je tandvlees terugtrekt en kan hij je doorsturen naar een mondhygiënist. Als je geen problemen hebt, dan kun je een nieuwe afspraak maken voor de eerstvolgende tandartscontrole. Mocht de tandarts wel iets ontdekt hebben, dan zal hij je meteen of later behandelen. Ook kan het zijn dat hij je doorverwijst naar een andere deskundige.

Hoe vaak dien je je gebit te laten controleren?

Meestal heb je één keer in het half jaar of één keer per jaar een tandartscontrole. Je doet er goed aan om je gebit regelmatig te laten controleren en de periodieke controle niet over te slaan. Je tandarts kan je het beste een persoonlijk advies geven en je vertellen hoe vaak je voor controle kunt gaan.

Is het verplicht om naar de tandarts te gaan?

Nee, het is niet verplicht om naar de tandarts te gaan. Je bent en blijft eigen baas over je gebit. Je mag zelf bepalen hoe vaak je op controle naar de tandarts gaat. Niemand verplicht je om je gebit te laten controleren, maar het is wel een verstandig idee om dit regelmatig te doen. Op deze manier kun je voorkomen dat je mond- of tandproblemen krijgt. Soms heb je zelf nergens last van, maar blijk je wel problemen te hebben. Alleen een specialist kan dit zien en er een oordeel over vellen. Voorkomen is tenslotte beter dan genezen. Wanneer je één of twee keer per jaar op controle gaat kun je jezelf heel wat gedoe besparen. Ook wordt de tandarts vaak gedekt door je zorgverzekering. Bekijk dit altijd wel goed in het dossier van je zorgverzekeraar.