Overig

Alles wat je moet weten over voedingssupplementen

Waar supplementen vroeger alleen door oudere mensen werden gebruikt wordt het gebruik door steeds meer mensen genuttigd. Zo gebruiken sportmensen supplementen om een nog betere sportprestatie te leveren of gebruiken jongere mensen die weinig buiten komen en bewegen ook supplementen. Maar wat zijn supplementen en zijn supplementen echt nodig? Zomaar wat vragen waar we in deze blog antwoord op willen geven.

Wat zijn supplementen?

De letterlijke vertaling van supplementen betekend: aanvulling. Voedingssupplementen is dan ook bedoeld als aanvulling op het dagelijkse voedsel wat je binnen krijgt. Alleen gezond eten volgens de schijf van vijf is in sommige gevallen namelijk niet genoeg. Zo zijn sportmensen meer supplementen nodig om betere sportprestaties te halen maar ook ieder persoon in de winter door een gebruik aan zonlicht (vitamine D). Mensen die willen afvallen zijn soms ook dat extra zetje nodig om de kilo’s nog meer eraf te laten vliegen. Zo is het bekende BioHCG dieet van Orthokliniek.com met gezonde recepten ook aangevuld met supplementen. De combinatie van gezond eten, genoeg beweging en supplementen is de unieke mix om optimaal resultaat te halen.

Zijn supplementen nodig?

Deze vraag is per persoon verschillend. Zo zijn er supplementen die je helpen met spieropbouw en er zijn supplementen die je helpen met afvallen. Waar de ene persoon juist wil aankomen in spieren wil de ander juist afvallen, bepaal dus goed een doel dat je met supplementen wilt bereiken. Er zijn namelijk veel supplementen op het internet te vinden. Van vitaminen tot mineralen, jij beslist. Bekijk de supplementen van Orthokliniek.com en laat je informeren naar de mogelijkheden. Neem bijvoorbeeld contact op met deze deskundig partij uit Ootmarsum. Ze helpen je graag met de zoektocht naar de juist supplementen. Zo kom je er niet alleen achter of supplementen nodig voor je zijn maar ook welke supplementen voor jou geschikt zijn.