Overig

Drie gezonde maaltijden met zeevruchten!

Jij weet als geen ander hoe belangrijk het is om gevarieerd te eten. Door dit te doen krijg je alle nodige voedingsstoffen binnen en weet je jezelf ook nog eens uitdagen om nieuwe recepten te proberen. Jouw volgende uitdaging: het gebruik van zeevruchten. Deze komen in veel verschillende soorten voor, maar ontbreken vooralsnog in jouw eten. Maar, niet langer! In deze blog geven we je drie manieren om zeevruchten aan jouw dieet toe te voegen. Lees snel verder!

  1. Krabsalade

Salades bestaan in veel verschillende varianten. Vrijwel alles kun je door een salade gooien, zo lang het maar gezond is natuurlijk. Dit zorgt er gelijk voor dat salades erg multifunctioneel zijn: je gebruikt ze als ontbijt, lunch en als avondeten. Natuurlijk niet allemaal op één dag, maar door de week heen varieer je er lekker op los. Zo gooi je bijvoorbeeld een keer krab door je salade! Het vlees van een krab heeft een erg zoete smaak, die jouw salade een heerlijke extra smaak zal geven. Deze smaak balanceer je door ook een avocado aan je salade toe te voegen, gecombineerd met de typische elementen van een salade zoals sla, tomaat en komkommer. Zo zet je zonder te veel werk een heerlijke salade op tafel, waarin jij zeevruchten verwerkt hebt!

  1. Rijst met tonijn

Net als salades zijn de opties met rijst eindeloos. Zo is het ook hier mogelijk om zeevruchten door je gerecht te gooien, in dit geval tonijn. Natuurlijk kies jij niet voor enkel rijst en tonijn, maar gooi je hier ook nog andere ingrediënten zoals pesto, ui, courgette en een snufje citroen door. De combinatie van deze ingrediënten zorgt voor een heerlijke maaltijd, die wij aanraden als avondeten te serveren. Om het uiterste uit de tonijn te halen, raden we aan voor verse tonijn te gaan i.p.v. de bekende tonijn uit blik: deze tonijn heeft vaak meer smaak en is een stuk gezonder.

  1. Sushi

Wellicht de bekendste maaltijd met zeevruchten, maar daardoor niet minder lekker of gezond. Sushi komt in veel verschillende soorten voor, maar in vrijwel elke variant zitten rijst en vis. Hoe gezond de sushi is, kies jij zelf. Wat in veel gevallen sushi ongezond maakt, is het toevoegen van saus. Dit is nergens voor nodig, want ook zonder saus is sushi erg lekker! Het enige probleem met sushi is dat het vrij lastig is om zelf te maken. Gelukkig is het geen schande om dit gerecht zelf te bestellen. Ben jij op zoek naar sushi Amersfoort, dan Sushi Station voor de lekkerste sushi die snel bij jou thuis wordt bezorgd. Smullen maar!

Geïnspireerd?

Heb jij een nieuw recept gevonden, of heb je toch een andere oplossing gevonden om zeevruchten door je maaltijd te verwerken?