Overig

How to; het organiseren van een perfect teamweekend

Eens per jaar gaan alle remmen los; de jongens of meiden van het voetbalteam gaan een weekendje met z’n allen op pad. Met z’n allen in de bus en twee dagen lang keten, spelletjes spelen en misschien een borreltje of twee… Sta jij dit jaar aan het roer om een perfect teamweekend te organiseren? We geven je graag een aantal tips om ervoor te zorgen dat jouw elftal wederom het weekend van het jaar beleeft! Lees snel met ons mee.

De datum!

Misschien had je er nog niet bij stilgestaan, maar het is verstandig om het weekend ver van tevoren te plannen. Wij zouden zelfs willen stellen dat het handig kan zijn om het weekend al bij aanvang van het nieuwe voetbalseizoen aan te kondigen; dan weet iedereen waar hij of zij aan toe is en kan de datum geblokt worden in de agenda!

Vervoer

Bij het verzinnen van een perfect teamweekend hoort natuurlijk een belangrijke basic; het vervoer. Wellicht is het inhuren van een bus een verstandige optie, of regel van tevoren voldoende auto’s die eenieder bij de accommodatie kan brengen. Het zou een zure appel zijn wanneer een week van tevoren blijkt dat het helft van het team met het openbaar vervoer naar de bestemming dient te komen…

Teambuilding

De invulling van het elftal-weekend is natuurlijk vrij in te vullen, echter zouden wij zeker inzetten op teambuilding activiteiten. Teambuilding zal het groepsgevoel goed doen en dit is natuurlijk ook terug te zien in het spel op het veld! Je kan hierbij denken aan bubbelvoetbal, een escaperoom als het weer wat slechter is, of een parcours met diverse activiteiten. Natuurlijk is het ook niet mis voetbal spullen mee te nemen naar het voetbalweekend; het bloed kruipt immers waar het niet gaan kan, dus tijdens vrije tijd kan eenieder zich hiermee vermaken!

Bespreek het budget van tevoren

Een teamweekend is geen teamweekend als niet iedereen mee zou kunnen. Dus, gratis tip, zorg ervoor dat er afspraken worden gemaakt over het budget. Kijk hoeveel iedereen zou willen besteden aan een weekendje voetbalfun en trek hier dan ook één lijn in. Voor sommigen kan het lastiger zijn om het bedrag bijeen te krijgen dan voor anderen; soms helpt het om alvast een rekening te openen waar iedere speler maandelijks zijn of haar contributie voor het teamweekend kan storten. Zo heb je voor iedere teamgenoot een goede stok achter de deur om inderdaad genoeg te sparen!