Gezondheid, Pre-workout

Voeding voor wielrenners

Wielrennen

Ben jij een wielrenner? Als wielrenner vraag je veel van je lichaam. Het wielrennen kost je veel energie. Om het een paar uur vol te houden en tijdens prachtige tochten in de top 10 te eindigen, is het handig om je voeding aan te passen op jouw wielrenschema. Hierdoor krijg je meer brandstoffen voor je lichaam binnen, waardoor jij het langer volhoudt. 

Normaal Ontbijt Wielrennen

Veel mensen hebben het idee dat wielrenners daadwerkelijk elke dag een bord pasta in de ochtend eten. Dit is natuurlijk niet waar. In de ochtend is het belangrijk dat een wielrenner producten binnenkrijgt die veel koolhydraten bevatten. Je kunt hierbij denken aan brood, havermout of pannenkoeken. Maaltijden worden weleens aangevuld met suiker en energie-producten. Denk aan suiker, honing, siroop of stroop. Maar het is dus vooral belangrijk dat je maaltijd veel koolhydraten bevat. Vaak kun je dus eten wat jij lekker vindt en je kunt zelfs nog wat suikers toevoegen. 

 

Wielrennen

Normaal Lunch Wielrennen

Ben je aan het fietsen tijdens lunchtijd? Veel wielrenners slaan de lunch dan over, maar het is belangrijk om dit niet te doen. Kies voor een lichte lunch zoals een salade. Vul deze salade aan met groenten zoals tomaat, paprika of spinazie. Voeg daar mozzarella of een andere kaas aan toe. Je hebt dan een lunch die rijk is aan eiwitten, waardoor je weer kracht hebt om nog een tijdje door te gaan. 

Normaal Tussendoortje Wielrennen

Bij wielrennen is het belangrijk dat je regelmatig koolhydraten binnenkrijgt. Ben je een lange tocht aan het maken? Zorg dan dat je ieder uur 60 tot 90 gram aan koolhydraten binnenkrijgt. Je kunt denken aan een banaan. Een banaan heeft 20 koolhydraten en gecombineerd met een sportdrankje is dit ongeveer 60 tot 90 gram. 

Sport Tussendoortje Wielrennen

Een energiereep is ook fijn tijdens het wielrennen. Je eet de reep makkelijk weg en het geeft je veel energie. Een tip: breek de energiereep van tevoren al in stukjes. Het is hierdoor makkelijker om een stukje te pakken tijdens het fietsen. Let wel goed op wat er in de energiereep zit. In veel repen zitten vetten. Pak altijd de repen die zowel gezond als lekker zijn. 

Normaal Diner Wielrennen

Voordat je gaat wielrennen is het belangrijk om goed te eten. Doe dit niet een half uurtje van tevoren maar drie uur van tevoren. Wanneer je dan een maaltijd met veel koolhydraten tot je neemt, houd je het goed vol bij een lange tocht. Bij zo’n avondmaaltijd met veel koolhydraten kun je denken aan pasta, brood, rijst of havermout. 

 

Wielrennen

 

Bij wielrennen is het vooral belangrijk dat je goed eet en veel koolhydraten binnenkrijgt. Zorg er dus vooral voor dat je je goed voelt. Neem dus gewoon een ijsje wanneer je daar zin in hebt en neem energierepen mee. Alles zodat je de lange tocht goed volhoudt!