Workout

Jouw persoonlijke personal trainer, wat heb je er aan?

Persoonlijke trainer

Het lijkt wel alsof het steeds meer in wordt, een personal trainer. En waarom ook niet? Het kan erg fijn zijn om jouw persoonlijke doelen te bereiken met een professional die niets liever dan het beste uit jouw probeert te halen. Maar wat doet een personal trainer nu precies? Hieronder zal ik het wat beter voor je uitleggen.

Meting

Afhankelijk van wat jij wilt bereiken met jouw lichaam, zal een personal trainer eerst verschillende metingen met jou doen, zodat hij een persoonlijk plan voor je kan maken. Zo zal hij of zij waarschijnlijk jouw BMI berekenen en testen hoe goed jouw conditie is (je BMI als vrouw zal anders zijn dan dat van een man). Na de verschillende metingen die gedaan zullen worden, heeft jouw personal trainer een beter zicht op jou en je lichaamstype zodat hij of zij jou zo optimaal kan helpen.

Dieet

Een erg belangrijk punt dat komt kijken bij het trainen van jouw lichaam, is je dieet. Voeding is namelijk essentieel om je lichaam gezond te krijgen en te houden. Personal trainers weten erg veel over voeding en nutriënten en na jouw meting zullen zij dan ook een persoonlijk voedingsschema voor jou maken. Met dit schema wordt er gezorgd dat je gezond eet en dat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt. Ook erg handig als je zelf even niet meer weet wat je zou moeten eten!

Trainen

Buiten voeding, is ook trainen belangrijk voor je lichaam. Afhankelijk van wat jouw motivaties zijn, zal een personal trainer een trainingsschema maken met oefeningen die jij uit kunt voeren. Zo zal er gefocust worden op verschillende spiergroepen of bijvoorbeeld het opbouwen van jouw conditie. Afhankelijk van de trainer, kan het ook voorkomen dat je in het privé traint met hem of haar, zodat je je niet druk hoeft te maken over anderen personen die jou in de gaten houden tijdens het trainen.

Motivatie

Iets wat erg belangrijk is, maar vaak niet wordt genoemd bij het beroep van een personal trainer, is het motiveren wat zij constant doen. Personal trainers kun je zien als jouw persoonlijke cheerleader: met elke stap die je maakt en groeit, zal je trainer jou complimenteren en vieren. Maar ook bij tegenslagen zal een personal trainer er voor je zijn. Voel je je even niet meer gemotiveerd? Reken er maar op dat jouw trainer er voor zorgt dat jouw motivatie weer terugkomt met een geweldige speech.