Workout

Wat kun je doen om een strakke buik te krijgen?

Strakke buik

Voedingsfouten op de lange termijn en ademhaling zijn de twee belangrijkste oorzaken van toename van buikvet voor mannen. Vrouwen hebben borstademhaling die het middenrif gebruikt, terwijl mannen ventrale ademhaling hebben die de buikspieren en vooral de dwarsspier aanspannen. Deze spier, die zich achter de rectus abdominis bevindt, is verantwoordelijk voor het in stand houden van de ingewanden in de buikholte.

Als het ontspant, worden de organen naar voren geduwd en zo zijn prominente maar “harde” buiken te zien. Sommige mannen denken daarom dat ze niet dik zijn omdat ze ondanks hun grote buik bijna hun buikspieren kunnen voelen. Stress en gebrek aan slaap spelen ook mee, maar gelukkig zijn er wel enkele oplossingen om een ​​strakkere buik te krijgen.

Matig alcohol

Alcohol houdt rechtstreeks verband met het verkrijgen van buikvet. Het wordt in het lichaam omgezet in acetaat, dat het als brandstof gebruikt. Macronutriënten uit voedsel worden dus slecht gemetaboliseerd en direct opgeslagen in de vorm van vetweefsel, voornamelijk in de buikstreek. Drink met mate, beperk jezelf tot één drankje per dag en vermijd veel te drinken in het weekend.

In een onderzoek onder 2.000 Amerikaanse vrijwilligers ontdekten onderzoekers dat mensen die dagelijks een glas alcohol dronken minder dik werden dan feestgangers die in het weekend grote hoeveelheden dronken.

Eet meer proteïne

Hoge eiwitinname verhoogt voor mannen het metabolisme door de eiwitsynthese en hypertrofie van spiervezels te stimuleren. Deze reactie van het lichaam op eiwitten is zeker meer uitgesproken bij het sporten, maar vindt nog steeds plaats bij afwezigheid van sportactiviteit. Ook verhoogt het eiwit de afscheiding van het hormoon PYY, wat de eetlust vermindert en het gevoel van volheid verhoogt.

Uit de verschillende onderzoeken naar eiwitten en overgewicht blijkt dat mensen die minstens 1 gram eiwit per kg lichaamsgewicht consumeren, minder honger hebben, sneller een vol gevoel hebben en minder vet op de buikband opslaan.

Dit hoort dus zeker ook bij de manieren om je buikje weg te werken. Om uw eiwitinname te verhogen, kiest u voedingsmiddelen die dit bevatten, of anders eiwitpoeder in de vorm van voedingssupplementen. Een enkele dosis proteïne is equivalent aan een kipfilet of 4 hele eieren in termen van proteïne, maar zonder vet en cholesterol!