Workout

Wat is een resistance band?

Vanuit het Engels vertaald naar het Nederlands is een resistance band gewoonweg een weerstandsband! Het is een makkelijk hulpmiddel om mee te trainen wanneer je je gewrichten niet te veel wilt belasten. De band is niet alleen compact, maar ook gegarandeerd effectief! Je kunt de band bij verschillende weerstandsband oefeningen gebruiken, zoals bijvoorbeeld Pilates of voor krachttraining!

Weerstanden; verschillende sterktes

Een resistance band is gemaakt van rubber en is daarom erg sterk. Het moet natuurlijk ook erg sterk zijn, want de band moet tijdens oefeningen vaak volledig uitgerekt worden. Met de band kun je de trainingen die je doet op een verantwoorde wijze iets zwaarder maken waardoor je bepaalde spiergroepen net iets effectiever traint.

Opbouwen met een weerstandsband

Het gebruik van een weerstandsband is erg eenvoudig. Hoe hoger jij je arm bijvoorbeeld hebt hoe meer weerstand je ervaart. Dit noemen ze ook wel progressieve weerstand. Het is bewezen dat progressieve weerstand het eenvoudiger maakt om spieren op te bouwen. Hierdoor is het tegelijkertijd dus ook zo dat je sneller vet verbrand!

Welke band hoort nou bij welke oefening?

Zoals je misschien al hebt opgemerkt komen de banden in allerlei kleuren en diktes. Vandaar dat het bijna zeker is daar daartussen een geschikte uitvoering voor jou erbij zit. Je kunt niet alleen het soort kwaliteit kiezen, maar door de codering van kleuren kun je ook meteen zien welke band wat voor weerstand heeft, dus hoe zwaar het is. Hierdoor is het makkelijk om te voorkomen dat je blessures oploopt, omdat je een te zware band gebruikt.

Weerstandsbanden als sportschool vervanger?

Door de bewezen positieve effectiviteit op de spieren is de weerstandsband in een korte tijd enorm populair geworden. Het heeft ook alleen maar voordelen, dus waarom zou je er eigenlijk niet een aanschaffen? De band is niet alleen makkelijk in gebruik, maar door het formaat kun je hem ook overal mee naartoe nemen. Denk hierbij aan je sporttas, maar bijvoorbeeld ook aan je koffer wanneer je op vakantie gaat! Ook is het niet duur en daarmee makkelijk vervangbaar. Wil jij dus werken aan je spieren, een betere balans en misschien ook een betere coördinatie? Dan kun je dit met de weerstandsband 100% op verantwoorde wijze bereiken. Wil je de band uitproberen? Bestel hem dan op Fitnesselastiek.com.